Українська кухня пропагує здорове харчування

Такою була тема під час дистанційного заняття у гуртку «Яскраві барви здоров’я» (керівник Наталія Скорблюк) ЦЕНТ БМР.  Вихованці знайомилися із національним надбанням України, зокрема з національною кухнею та тими  продуктам, що вирощуються на території України. Тож чим корисні наші національні страви для організму? Керівник гуртка пояснила вихованцям, що саме українська кухня пропагує здорове харчування. Наприклад, сирники зі сметаною корисні для красивої посмішки та ідеальна страва для тих, хто стежить не лише за здоров’ям зубів, а й за волоссям, нігтями, шкірою. Сало з часником допоможе зміцнити імунітет, а наш український борщ підвищить загальний тонус, бо і пісний, і м’ясний є джерелом вітамінів і мінералів. Холодець, приміром, є корисним для суглобів. А вареники з вишнями допоможуть налагодити метаболізм. Наші предки завжди вживали різноманітні каші, вони додавали людині сил.

Відтак керівник гуртка пояснила дітям, що мода на європейську або азіатську кухню, яка підтримується безліччю її прихильників, не завжди сприймається нашим організмом. Для нас, українців, корисні ті страви, які приготовані з продуктів нашого місця проживання. Тож смакуйте українське і будьте здорові!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *