Як приготувати полімерну ікру

Нині полімерні сполуки широко використовуються у різних галузях науки, в тому числі і в харчовій промисловості. На полицях сучасних супермаркетів можна знайти безліч натуральних, а також штучних продуктів харчування. Надзвичайно популярною є натуральна ікра. Проте її ціна доволі висока, тому вчені ще в 1960 році запропонували створити штучну зернисту ікру. У процесі її виготовлення використовували молочний білок – казеїн, желатин, крохмаль, гліцерин та гідроксид натрію. Однак такий продукт не припав до вподоби людям, тому вчені продовжували шукати ідеальний рецепт синтетичної ікри. У складі сучасного продукту використовуються полісахариди, які виділяють із червоних та бурих водоростей. Завдяки використанню альгінової кислоти дослідникам вдалося досягнути консистенції, схожої зі справжньою ікрою. Альгінова кислота дуже гарний адсорбент, який здатний поглинати значну кількість води, що обумовлює її використання в якості згущувача при виробництві морозива, соусів, сирів тощо. Для виготовлення полімерної ікри в домашніх умовах необхідні інгредієнти: хлорид кальцію та альгінат натрію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *